ТАГА ВО БУГАРИЈА, откриена вистината за градителите на ЦРКВИТЕ НА ЕГЗАРХИЈАТА

Гаврил Атанасов Христов (1862-1951) бил македонски уметник, иконописец и фотограф роден во Берово, 1862 или ’63 година. Бил врвен зограф. Зад себе има околу 300 вредни икони, од коишто голем […]

БУГАРСКИТЕ живковистички ТЕЗИ не поминуваат кај Богојески

Неодамна на социјалните мрежи се појави реакција на Петар Богојески, лидер на МК, на тврдењата на Љубчо Георгиевски, лидер на ВМРО НП,  за двослоен идентитет кај Македонците. Богојески во реакцијата […]

СКАНДАЛ: Што работат македонските историчари

Македонија има сериозни државни проблеми, особено во однсите со соседите и светот, токму поради историските теми. Дали нешто работат и што сработеле македонските историчари од сите институти во земјава, децении […]