НОВИ КВОТИ: Албанците бараат права по број на државјани, не резиденти

Правата на етничките заедници да произлегуваат од бројот на државјани наместо според резидентното наеление, бара БЕСА Објавувањето на резултатите од пописот отвора дебата која бара длабинска анализа, вика генералниот секретар […]