ЕУ се менува, нуклеарните централи стануваат „зелени“ после оваа криза

Европската унија пред одлука производството на електрична енергија од проекти со природен гас и нуклеарно гориво да биде означено како „зелени“ инвестиции, по едногодишна борба меѓу владите за кои инвестициите […]