Македонска пошта е на работ на егзистенција, на цедило 2.000 вработени, Синдикатот бара нова систематизација

Синдикатот на Македонска пошта најави дека во соработка со вработените и со ангажирање на експерти ќе подготви нова систематизација што ќе ја достави до новата влада со барање истата да […]

ЛОШО: 100 илјади евра по вработен во Инспекторат за јазици

Десетици илјади административци напикани во државни органи кои со секоја власт изминативе 30 години се размножуваат како плева, го чинат буџетот милијарди евра за плати, придонеси, коли и мебели, а […]