ЛУДОСТ: Препорака за бустер доза за деца од 12 до 15 години

Американскиот центар за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) објави препорака за примена на т.н. бустер доза на вакцините  против Корона за деца од 12 до 15 години. Во одлуката […]