МАЧЕНИК НА НАЦИЈАТА: Игор Николовски (†26), на денеш ден загина ЗА МАКЕДОНИЈА!

На денешен ден (26.03.2001) кај Караулата Чашка, поточно село Грачани загинува Игор Николовски (†26), резервист во АРМ, додека бил во патрола на набљудувачките пунктови во тој дел на северната граница. […]