ОТКРИЕН нов вид на животно во Турција за кое до сега не се знае

Копајќи во дворот на стара фабрика за предење во источната турска провинција Игдир минатата недела, работници открија животински скелет од непознат вид. Скелетот, кој останал недопрен, е висок околу 1 […]