КОНЕЧНО ПРИЗНА: Бугарија ги асимилира Македонците во АЛБАНИЈА

Македонија побарала поддршка од албанската влада околу запирање на асимилацијата на Македонците во Албанија од страна на Бугарија. Ова го соопшти македонскиот министер за надворешни работи по средбата со својата […]

ОПАСНО: Србите по стапките на Бугарите, бараат наследство во Македонија

Српскиот четнички центар за ширење на лажна пропаганда, СПОНА во Скопје, започна со своите антимакедонски активности по примерот на Бугарија, тврдејќи дека црквите на МПЦ – ОА се српски и […]

МАКЕДОНЦИТЕ МУСЛИМАНИ ќе протестираат за македонскиот ЈАЗИК

Македонците муслимани докажуваат дека се лојални на македонската Кауза со нивното отворено барање за престанат понижувањата на македонскиот јазик од страна на Бугарија, за што најавуваат и протести. Во тоа […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ за активната асимилација на Македонците

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Во време на независна македонска држава, во 21-ви век и тоа 2022 година, во Македонија има активна асимилација на Македонците. Таа се спроведува најмногу по религиозна основа […]