Дали знаете кој го изградил познатиот Градски ѕид во Скопје ?

Дали знаете? Пишува Гордана Јанакиевска   Кензо Танге е јапонски архитект и добитник на Прицкеровата награда во 1987 година. Покрај изработката на планот за обнова на Хирошима, познат е и […]