(Видео) МПЦ – ОА си гази, КАНОНИЗИРАН уште еден СВЕТЕЦ Кирил Лешочки

Македонската Православна Црква, Охридска Архиепископија прогласи уште еден македонски светител преподобен Кирил Пејчиновиќ, игумен Лешочки, кој во диптихот на нашите светии ќе биде запишан како Свети Кирил Лешочки. Денеска во […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Што се подготвува за МПЦ – ОА и како да се заштитиме?

Во овој момент веќе се насетуваат „искри“ на релацијата Вселенска Патријаршија (ВП) и Српска православна Црква (СПЦ) на темата признавање на Македонска православна Црква или Охридска Архиепископија (МПЦ – ОА). […]

АРХИЕПИСКОП СТЕФАН: Се обидуваат да ги избришат ПРАВОСЛАВНИТЕ Македонци од Македонија

Фалсификуваниот Попис 2021 година со кој на најскандалозен начин се избришани православните Македонци, наиде на жестоки реакции и од страна на МПЦ – ОА. Црквата реагираше и по објавата на […]