НАЈНОВО од АРХЕОЛОЗИТЕ: Тука е ОТКРИЕН гробот на АПОСТОЛ ФИЛИП

Археолозите веруваат дека го пронашле гробот на Свети Апостол Филип за време на неодамнешните ископувања на византиска црква во античкиот грчки град Хиераполис (во модерна југозападна Турција). Гробницата, која се […]