ПОЕНТА НА ДЕНОТ со македонскиот автошовинизам

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови – изроди како македонскиот. Историјата не памети друг таков пример кога еден ист народ […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со бугарските Албанци вљубени во Путин

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Голема љубов на Албанците кон Бугарија. Повеќе од 13.000 Албанци од Македонија извадиле бугарски пасоши и потпишале изјава дека се етнички Бугари по баби и дедовци. Преку […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со комфорот на Македонците

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Македонците сакале промени на подобро! Дали е така? За промени, ама вистински промени, не курто – мурто систем, потребна е храброст. Спротивно на храброста не е стравот, […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ: Македонија, Алиса во светот на чудата!

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Македонците се ограбени! Буквално, до гола кожа. Грабежот им ги приредија нивните политичари. Буквално, оние кои самите си ги избираат преку лично гласање. Политичарите се богатат народот […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ: Широко затворен Балкан

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Зошто Отворен Балкан е напаѓан од дел од македонските политичари и интелектуалци? Дали поради омраза кон Србија и Албанија? Ајде ви се молам! Поентата беше Македонија да […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ: Трговија со мртовци

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Стигнаа разни „европеизатори“ по Балканите да „европеизираат“, а наместо тоа донесоа срам и омраза. Што знам, можеби ние погрешно сме ја разбирале „европеизацијата“, сме ја идеализирале, а […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ: Има нешто добро во француското гомно

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Македонија го прифати бугарскиот ултиматум и го одобри француското гомно за наводно преговарање со ЕУ. Прашањето ги подели Македонците и Албанците, кои ги предадоа своите пријатели, комшии […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со албанската жртва за ЕУ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Македонија во криза после француската глупост за интеграција во ЕУ! Прашањето ги подели Македонците и Албанците, иако огромен дел од припадниците на албанската заедница останаа на страна […]