ДОБРО УТРО со АМАТЕРКАТА и ДРАМАТИЧНАТА ИРОНИЈА на ЗИКОВ

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет САКАМ ДА БИДАМ…ДА БИДАМ БРЕГОВИЌ! Обично, кога луѓето се инспирирани лесно ги преминуваат границите, доживуваат нови искуства и прават необични и големи […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И КАРАВАНОТ НА ТАЧЕ ЗА БУГАРИ ВО УСТАВ

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет ГОЛЕМИТЕ ПАРТИИ – СИЛНО И ОДЛУЧНО ЗА БУГАРИ ВО УСТАВ Врвните странски и домашни експерти се чини дека веќе немаат ништо убаво […]

ДОБРО УТРО со АМАТЕРКАТА и ЗАЕДНИЧКИОТ ИНТЕРЕС НА ГОЛЕМИТЕ ПАРТИИ

НИКУЛЦИТЕ НА ПОЛИТИЧКИТЕ КРИЗИ ЛЕЖАТ ВО ИЗБОРНИТЕ СИСТЕМИ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Спроведувањето на изборите во државава најчесто претставувало извор на „нестабилност“ и причина за продлабочување […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА со ГОЛЕМИТЕ ПАРТИИ и нивните „СЕИР МЕДИУМИ“

ГОЛЕМИТЕ ПАРТИИ ВО ПОЛИТИЧКО ПАРТИСКА НЕДИСТАНЦА ОД МЕДИУМИТЕ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Јавноста има право да биде информирана точно и објективно.Читателот или слушателот треба да има […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ПРОСЕКОТ НА ТАЧЕ

ПЛАТИ ДАЛЕКУ НАД ПРОСЕК И ВЛАДИНИ ФУНКЦИОНЕРИ  ПОД  ПРОСЕK пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет По примерот на „штурецот и мравката“ и овојпат Владата ќе се справува со […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ТОП ГАН ОД АРАЧИНОВО

ВЕТЕНО – СТОРЕНО „ПИЛОТИТЕ“ ПОВИКАНИ НА РЕГРУТАЦИЈА пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Уште еднаш СДСМ докажа на  своите гласачи дека ги исполнува заевите предизборни ветувања. Секојдневно сме […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ПЛАНОТ „Б“ – ДЕФОКУСИРАЊЕ

ПЛАН „Б“ – ДЕФОКУСИРАЊЕ ОД  НЕСПОСОБНОСТА  НА  МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Ова ли е планот „Б“ на Апасиев и Мицкоски? За ова ли ги […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ВЕКОВНАТА ВОЛЈА ЗА САМОСТОЈНОСТ

НА КОЛКУ РЕФЕРЕНДУМИ ТРЕБА ДА СЕ ПРЕИСПИТУВА ВОЛЈАТА ЗА САМОСТОЈНОСТ?! пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет „Граѓани и граѓанки на Македонија дозволете вечерва на вас и на сите […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ВЛАДИНИТЕ ПОТРОШУВАЧИ

СЕКОЈ ШТЕДАЧ СИ ИМА СВОЈ ПОТРОШУВАЧ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Привремени решенија – ветување во магла Двоглавата влада СДСМ-ДУИ  на чело со Кресник Бектеши како министер […]

Омбудсманско ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА и „дискриминираните“ арачиновци

МВР НА ОЛИВЕР  ГОНИ ЧЕСНИ ГРАЃАНИ, А ОБДУСМАНОТ НА АЛИ Е ЗАШТИТНИК НА АПАШИ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Една стара народна вели: Што ќе си  посееш, […]