КАКО ЧЛЕНОВИТЕ НА СЕМЕЈСТВОТО СТАНУВААТ НАШИ НЕПРИЈАТЕЛИ

Како членовите на семејството стануваат наши непријатели? Познатиот руски психијатар и психотерапевт Михаил Литвак истакнал дека понекогаш најблиските луѓе можат да ни бидат најголеми непријатели, иако тоа воопшто не го […]

Десетте магични правила ЗА ИСПОЛНЕТ ЖИВОТ

АКО ВАШАТА РЕАЛНОСТ Е ПРЕМНОГУ ДОСАДНА, СОЗДАДЕТЕ ДРУГА Ичиго ичи, што во превод значи „едно време, еден состанок“, нè поттикнува да ја цениме природата во секој момент бидејќи нема да […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Откриено што е неопходно за стабилна врска

Кога станува збор за врските и бракот, не би било лошо да ги слушате постарите, помудрите и поискусни луѓе кои веќе поминале низ сето тоа. Без разлика дали научиле од […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Започнувајте го денот со вашето милениче и ослободете се од стрес на природен начин!

Помеѓу осум и шеснаесет недели возраст, и мачките и кучињата учат за типовите на луѓе со кои може да се сретнат во нивните животи. Домашните миленици кои не запознале деца […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Што се треба да исфрлите од вашиот живот…

Сами ја саботирате сопствената СРЕЌА И УСПЕХ: Правилото на седумте „О“ кажува што се треба да исфрлите од вашиот живот. По природа, луѓето имаат тенденција да ја обвинуваат околината и […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Кафеџии внимавајте: Овие симптоми укажуваат на труење со кофеин

Кафето е еден од најпопуларните пијалоци во светот. Експертите велат дека консумирањето кафе во умерени количини може да има добри ефекти врз здравјето, што покажуваат научните студии, но од друга […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Необична карта на Европа – каде е Македонија?

На социјалните мрежи се шири интересна мапа на Европа, која покажува дали како гостин во европските земји ќе ве послужат со храна. Проверете во која од следните категории спаѓа Македонија: […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: НОВИ ПРАВИЛА НА ГРЧКИТЕ ПЛАЖИ

Општината Лајпсои кажала „не“ за лежалките на островските плажи, охрабрувајќи ги туристите да уживаат во еколошката освестеност за летните одмори годинава, за да доживеат автентични искуства. „Ние спроведуваме стратегија која […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Факти за времето – според физичарите не постои „сега“

Времето е релативен поим. Кога ни е здодевно на работа имаме чувство дека бавно минува, а од друга страна кога имаме краток рок за извршување важна задача, ни се чини […]