БОГОЈЕСКИ: Пописот докажа, ПРОТИВ ќе победеше на референдумот

Изјави

Петар Богојески од Македонски Концепт, човекот кој ја предводеше кампањата „Гласот ПРОТИВ е глас за Македонија“ за време на референдумот во 2018 година, за промена на името Македонија, денес објави негова анализа, после резултатите од Пописот 2021 година.

Според Богојески, ПОПИСОТ 2021 година докажа дека во Македонија има околу 1.200.000 реални гласачи! На референдумот 2018 година ќе излезеа околу 1.100.000 од нив!

Со јака кампања “И гласот ПРОТИВ е глас за Македонија”… чесна, чиста, аргументирана, кредибилна, конструктивна… унифицирана без зелентрачки како предавничкиот “БОЈКОТ”, резултатот на референдумот ќе беше:

90% излезеност ~ 1.100.000 гласачи

60% против ~ 600.000

40% за ~ 500.000

СЕВЕРНА немаше да помине, а овој СРАМ немаше да го кркаме! – изјавува Богојески

ЌЕ БЕВМЕ ВО ЕУ и НАТО и ТОА МНОГУ, МНОГУ ПОБРЗО и ПОСИГУРНО ОД ДЕНЕС!!!

Според Богојески, Грујо немаше да биде во Будим, ќе беше во Идризово и тоа е причината зошто се измоисли БОЈКОТ! Е тука лежи зајакот момчиња! Го трампавте ИМЕТО за газот на Грујо! Пууу јзк на сите! Никогаш нема да простам! – се зборови на Богојески