АКТУЕЛНО: Грчките медиуми упорно со северномакедонци

Политика

Лидерот на Македонски Концепт Петар Богојески на неговата официјална фан страна упати барање до Владата на Македонија да реагира на праксата гршките медиуми да не нерекуваат северномакедонци.

СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИ!

“For the North Macedonians and Albanians, Orban’s statement that EU expansion into the Western Balkans is impossible without Serbia will be another blow to their aspirations.”

*greekcitytimes.com

Почитувани, премиер Zoran Zaev, вицепремиер Никола Димитров – Nikola Dimitrov, МНР Bujar Osmani, Ве молам да си реагирате на навиката на грчките медиуми да не нарекуваат северномакедонци, спротивно на одредбите на Преспански договор!

Нели вие се гржите за спроведување на договорот, барем нека биде согласно негови одредби!

Меѓу другото, до каде е Грција со имплементација на Преспа?!? Многу се напредни, што вие се потепавте пред време да имплементирате во Македонија?

Ќе има хоспитализација согласно Закон за заштита на државноста!