Филипче : СДСМ е најдоброто нешто за нашето општество

Македонија, Политика

Потпретседателот на СДСМ, Венко Филипче, вчера попладне беше во посета на Кавадарци и Неготино каде се сретна со повеќе целни групи на граѓани.

-Во овие четири години бележиме постојан раст на платите во здравството, обезбедивме повисоки плати за лекарите специјалисти, за медицинските сестри и техничкиот персонал, за администрацијата во здравството, ги зголемивме специлизациите и надоместоците за дежурства. Обезбедивме и дополнителен бонус од 5 отсто за оние кои беа на првата линија на фронтот против коронавирусот, а од септември ќе им се зголемат платите на оние здравствени работници кои инвестирале во своето образование и по 2015 година, посочи Филипче

На средба со здравствените работници, Филипче изрази благодарност до нив за посветеноста и пожртвувавноста во борбата против коронавирусот. Воедно нагласи дека СДСМ е најдоброто одлука на граѓаните.

-Граѓаните знаат дека само со СДСМ е можно најдоброто за секоја општина, најдоброто за нашето општество и нема дилема дека на локалните избори одново ќе ја дадат довербата на концептот на СДСМ што носи напредок во сите сфери, заклучи Филипче.