БОГОЈЕСКИ: Голем грев ќе падне врз нас, ЦРКВАТА ја продаваат за фирми во Дубаи и Делхи

Изјави, Македонија, РЕЛИГИЈА

Почитувани граѓани,

последниве 3 месеци зајковци ја оттуѓуваат најважната, нашата, татковинската, светата, мајката на сите Македонци… ја пазарат Охридската Архиепископија! – реагира на својата фан страна лидерот на партијата Македонски Концепт, Петар Богојески.

Ќе ја продаваат на бугарски бандити, за да купуваат фирми по Дубаи и Делхи!

Таму ќе оди кешот за продажбата на најсветото, ЦРКВАТА! ДУШАТА МАКЕДОНСКА!

Она што повеќе од 1000 години било и сеуште е само наше, македонско, сега ќе го продаваат за “грст алтани”!

1000 години, светлината на нашето небо, 1000 години, нашата мајка заштитничка, договориле продажба!

Ќе ја продаваат како струмичка ороспија!

Народе, граѓани,

не дозволувајте да ни ја продадат душата!

Децата ќе ни се шетаат по белиот свет, сами и проколнати, како пусти говеда на колење!

Бог ќе не казни сите нас, кои ќе останеме неми на ова предавство!

Македонци,

кренете се! Што чекате?!? Кого чекате?!?

Ајде сплотени сите заедно да го симнеме тиранот! Предавникот!

Ајде да им судиме за оваа неправда!

Ајде да си спасиме душите!

Голем грев ќе падне врз нас и идните поколенија, ако ова премолчиме!

Бог нема да ни прости! Нема! – завршува Богојески