Коѕијас: Македонија не постои

Балкан, Спорт

Поранешниот министер за надворешни работи на Грција, Никос Коѕијас побара да се тргне МКД и ФФМ од Европско првенство. Според него, тоа се симболи на држава која не постои.

Според него УЕФА прифаќа федерации само на постоечки држави. А Македонија не постои како таква. Тоа е непостоечка држава, изјавува Коѕијас.