ЧЕСТИТКИ (видео): УКРАИНА победник на Евровизија

Сцена

Официјално победник на Евровизија 2022 година е Украина! Земјата на хероите и љубовта кон слободата!

Во најтешките моменти за таа земја, кога е окупирана од руските азијатски орди, Украина доби признание од цела Европа. Украина била и ќе остане Европа.

Преубавиот Киев ќе биде центарот на Евровизија 2023 година. Градот кој бил е ќе остане лулка на европската култура и цивилизација.

Целиот настап на победничкиот тим на Украина погледнете го на следен линк: