БОРИС ВО ДЕПРЕСИЈА, не му даваат да влезе во Русија

Свет

Руското министерство за надворешни работи изјави дека му забраниле влез на британскиот премиер Борис Џонсон во Русија, информира Ројтерс.

Таа одлука е донесена со оглед на непријателските активност од британската влада, особено наложување на санкции против високи руски функционери”, соопшти министерството во изјава, со најава дека наскоро списокот ќе се прошири.

После оваа изјава, дознаваме дека британскиот премиер Џинсон падна во длабока криза и депресија, од преголема носталгија кон Русија. Не е заспан последните три часови.

ТАСС дополни дека освен него, на списокот е додадена и бившата премиерка Тереза Меј, и многу други британски функционери.