ТРАГЕДИЈА: ЕРДОГАН му ја пресече главата на ПУТИН

Свет

Голема трагедија ја снајде големата Русија. Чемер и јад, срам за славните предци на Путинките, кои ја поразувале Турција кога и да посакале. Дојде време, Ердоган да си игра мајтап со нивниот цар говедар Путин, на кого му се смее цел свет.

Прво Ердоган го покани Путин како „измеќарче“ да преговара со Зеленски во Истамбул и таму да потпише капитулација после срамната војна и неуспешна акција која ја посрамоти засекогаш честа на Русија.

Откако Путин започна да се фали дека постигнал резултат и не сака да преговара, Ердоган му испорача нови количини на дронови Бајрактар на украинските сили, по што руската армија преживеа тешки загуби и Украина започна против офанзива, ослободувајќи ги градовите на југот, но и околината на Киев и истокот на руската граница.

Откако Путин падна на колена во Европа и на украинските фронтови, Ердоган му отвори нов фронт во Ерменија, преку директен воен напад на Азербејџан врз териториите кои ги контролира и гарантира Русија. На повикот на Москва, тие да се повлечат, одговорот на измеќарите на Ердоган е дека Путин може само да се слика и ништо повеќе.

Вакво историско понижување на Русија до сега не се случило во светската историја, особено од Турција која секогаш живеела во страв руска агресија. Сега Русија на Путин е предмет на потсмев во Анкара. Ердоган му ја пресече главата на Путин.