(ВИДЕО) РУСКИ АВИОНИ паѓаат како круши од новото американско оружје

Европа

САД обезбедија специјално против воздушно оружје, лесно преносливо од само двајца војници, со огромен домет и можност да се гаѓаат цели на огромни височини.

Украинците ова оружје го обезбедија пред само една недела, а веќе ги направија салата руските авиони и хеликоптери. Ги симнуваат како круши на небото на цела Украина, особено во областа на Харков.

На видеото се гледа симнување на авиони од страна на укранската армија со помош на американското оружје.