БРУКА ВЕСТИ: Што Русите им продале на Украинците за кеш?

Европа

Telegraf.by известува за поведението на руските војници во Украина, кои покрај крадење на храна од домовите и фармите на Украинците, тие започнале да и’ продаваат воена опрема на украинската војска.

Највпечатлива е веста дека руските војници масовно ги напуштаат еклопните возила, за кои немаат ниту гориво ниту муниција, а еден војник, кој останал сам со својот тенк, другите избегале за Русија, им го понудил за кеш на Укранците.

После проверки од националната полиција на Украина, констатирале дека навистина рускиот војник е сам, тоа не е заседа и бара пари за да им го продаде тенкот на украинската војска. Тој бил притворен, тенкот го преземале Украинците, а потоа разменат за заробени украински војници.

Се повикуваат сите руски војници, кои се во опасност да бидат убиени од Путин за дезертерство, да го продадат своето оружје на Украина, ќе добијат куп пари, а ќе бидат испратени во Русија како воени заробеници, со тоа нема да бидат судени за дезертерство.

Дупла добивка, ем кеш ем живот. Што друго може да се очекува од азијатски орди?