(ВИДЕО) ВОЈНА ВО ЖИВО, масовен напад врз Киев, како завршија?

Европа

На социјалната мрежа Твитер, преку снимка од дрон се сподели реална војна во живо.

На снимката се гледа бомбардирање на руската оклопна девизија која се движи на кај Киев и е под артилериски оган.

 

Ова е срам за една модерна армија. Вакво бегање на стотици тенкови и оклопни возила не е забележано во светската историја на војните.