САТРАПОТ ПУТИН ги уби овие деца, со целото семејство

Европа

Деветгодишната Полина е првото загинато дете во нападите во Украина, а во нападот загинале и нејзините родители, пишува Индекс.хр.

Тие бие убиени од руските саботери кои пукале кон нивниот автомобил, а нејзината сестра и нејзиниот брат биле тешко повредени.

Замислете, руските копиљиња, испратени од сатрапот Путин да убиваат украински политичари, нападнале обично украинско семејство во цивилно возило и ги убиваат родителите и малолетните дечиња.

Британските медиуми пишуваат дека вчера починал и нејзиниот брат Семјон како резултат на повредите, додека пак 13-годишната сестра Софија се уште се наоѓа во болница. Родителите и Полина се веќе погребани.