ВОНРЕДНО (Видеа): Започна ли нападот на Русија со хеликоптерски десант?

Европа

Украински ФОКУС објави снимки од масовен хеликоптерски десант на руски воени единици врз територијата на Украина.

Во десантот учестуваа најмодерните руски хеликоптери, вклучително и Ми-35М.

Забележани се и најмодерните борбени напаѓачки хеликоптери „Алигатор“ и транспортно десантните Ми-8-МТВ-5.

На овие снимки се гледаат ударните Ка-52 Алигатор, со кои русија се подготвува за напад врз Киев, главниот град на Украина.