За што АПАСИЕВ го обвини Клековски од ВМРО ДПМНЕ

Политика

Димитар Апасиев е познат по користење на лажни профили на социјалните мрежи и бот центри, со цел да пропагира содржини кои не сака лично да ги споделува, бидејќи ќе биде кривично одговорен.

Во таа смисла, тој преку неговиот профил Ленка од името на здружението од каде доаѓа во Левица, го обвини новиот член на ИК на ВМРО ДПМНЕ Сашо Клековски за соработник со окупаторот и платеник на западните служби.

Обвинувањето за кое тврди Апасиев е дека Клековски го саботирал Бојкотот на референдумот, бил ангажиран како ШПИОН на британските служби и на претседателот Стево Пендаровски.

За лудилото на Апасиев знаеме одамна и нема потреба да се објаснува дополнително.