ЗАЕДНИЧКА седница на Владите на премиерите Ахмети и Курти

Балкан

Денес во Приштина, Косово, се одржа заедничка владина седница на двете Влади на премиерите Ахмети и Курти.

Јавноста не е детално запознаена со точките на дневен ред на работната седница на двете Влади, но ако се има предвид договореното уништување на Уставот на Македонија во Бугарија, со Косово може да претпоставиме за што се зборува.

Албанските медиуми известуваат за посетата на македонскиот премиер Ахмети на Косово, додека пак косовските медиуми средбата не ја ставија во центар на вниманието на косовската јавност.

До овој момент нема изјава од двајцата премиери, која е вообичаена при вакви средби. Дали тајноста на меѓувладината средба е причина за недостаток на јавни изјави.

ВД Премиерот Таче се очекува да ги аминува сите заклучоци потпишани од Премиерот Ахмети со Владата на Косово и колегата Албин Курти.