ДЕФИНИТИBHO oва е нoвиoт министep за oдбpaна

Политика

Новиот лидер на CДCM и мандатар за состав на нова влада Димитар Ковачевски пресекол пратеничката Славjaнка Петpoвска да биде нова министерка за одбрана, велат за Фокус високи партиски извори, во пресрет на денешните состаноци на извршниот и централниот одбор на партијата, на кои треба да се потврдат кадровските решенија за новата влада, пренесува Фокус.

Според неофицијални информации, Николовски дефинитивно се враќа на чело на министерството за земјоделство, додека функцијата вицепремиер за антикорупција, што ја извршуваше во изминатиов период, можно е да биде биде укината.