ВОНРЕДНИ ВЕСТИ: Шеќеринска останува министер, еве кое министерство

Забава

Одлуката за зголемување на новата Влада добива драматични размери. Покрај желбите на коалиционите партии, мали или големи, сега ќе се исполнуваат и лични желби на ожалостени сопартијци.

Покрај барањето на партијата ДОМ на Маја Морочанин да добие ново министерство за глобално затоплување, прашања за Артикот и Ескимите, со свое барање се огласи и Радмила Шеќеринска.

Таа како партиско ожалостено лице побарала формирање на ново министерство само за неа и за нејините 5 другарчиња. Од извори во СДСМ дознаваме дека Таче и ја прифатил молбата, Рада останува министер во новото Министерство за сплетки и местење на сопартијци. Честитки Рада!