KOЦАPEВ гo пpoглаcи Зaeв зa пpeдавник на Иcyс

Македонија

Дали се сеќавате на зборовите: „Додека дишам, додека го дишам овој македонски воздух, додека ме држи памет дека мојот дедо, мојот татко сите мои предци, јас мојот син и ќерка сме Македонци родени овде во Македонија, тоа не може да се случи. И не само тоа, верувам дека не постои роден човек подготвен да излезе пред парламентот и да бара промена на Устав заради промена на уставното име“?

Овие зборови на екс премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев во интервјуто за „Што не е јасно?“ на ТВ Алфа, ги цитираше , академик Љупчо Коцарев, претседателот на МАНУ.

Академик Коцарев, кој е еден од 2 насто највлијателни научници на светот, обвини за предавство.

„Тие зборови искажани од државник останаа во меморијата како надеж за достоинствена иднина, но тоа што се случи потоа, промената на Уставот, промената на уставното име, зар не е предавство на татковината, предавство на пријателите, па дури и предавство на Бога и на Исус?“ потенцира академик Коцарев во интервјуто со Љупчо Цветановски на ТВ Алфа.