ЕВPOПСКИ Пapламент со пopaка за т.н. cpпска цpква

РЕЛИГИЈА

Откако пратеничката во Европскиот парламент, Виола фон Крамон разговарала со бискупот на Дизелдорф и цела Германија, Григориј, во кореспонденција со корисник на таа платформа, објавила дека „Српската православна црква не постои”.

Таа објавила како одговор на коментарот дека Српската православна црква е проруска и дека би било одлично тоа да се промени.

-Не постои „Српска православна црква“, тоа се автономни епархии, за разлика од Католичката црква. Разговарајте со бискупот и ќе се изненадите, напишала Фон Крамон.

Известувачката на Европскиот парламент за Косово, Виола фон Крамон, е позната по своите изјави и постапки против српскиот етнонационализам, особено промовиран од сектата наречена српска црква, пишуваат српските медиуми.