ДЕНЕС ОДБЕЛЕЖУВАМЕ Успение на Пресвета БОГОРОДИЦА

Господ, Кој на Синај заповеда со петтата заповед: „Почитувај ги таткото свој и мајката своја“, со Својот пример покажа како треба да се почитува својата родителка. Кога висеше на крстот […]

УСПЕНИЕ на Пресвета Богородица

Денес Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија и верниците го празнуваат Успение на Пресвета Богородица Господ, Кој на Синај заповеда со петтата заповед: „Почитувај ги таткото свој и мајката своја“, […]