БУГАРИЈА ПЛАЧЕ, им ја украдиле „бугарската“ Охридска Архиепископија

После признавањето на МПЦ – ОА од страна на Вселенската Патријаршија под името Охридска Архиепископија, во Бугарија владее траорна атмосфера. Бугарската Црква и политичари се затечени од тој чин на […]