Успешно извршена трета трансплантација на срце

Почна да чука новото срце во градите на 39 годишната жена на која утрово и беше извршена трансплантација, соопшти министерот за здравство, Венко Филипче. Станува збор за трета трансплантација на […]

Државниот Секретар на САД Блинкен интервенира во Саудиска Арабија

Државниот секретар на САД Антониј Блинкен разговараше денес со министерот за надворешни работи на Кралството Саудиска Арабија, Фајсал бин Фархан Ал Сауд. Информацијата доаѓа од прес службата на американското МНР. […]

Првата железничка пруга во Македонија

Првата железничка пруга со која бил воведен железничкиот сообраќај во Македонија била пуштена на 9 август 1873 година.Со ставање во функција на линијата Солун – Скопје. Истата во 1874 година […]