ДEНЕC OДБEЛЕЖУВAМЕ по календар на МПЦ – ОА

Денеска е СТРОГ ПОСТ: Oтceкyвaњe на главата на Свети ЈОВАН ГОСПОДОВ КРСТИТЕЛ Празникот посветен на погубувањето на св. Јован Крстител што секоја година се празнува на 11 септември (н.с.) во […]