ДЕНЕС одбележуваме Светиот првомаченик и архиѓакон Стефан

Денеска е Св. Стефан, заштитник на болните, старите и сиромашните, 27 декември (по стар стил). Роднина на апостол Павле, Евреин од Евреите што живееја по елинските области. Беше прв од […]