ДЕНЕС одбележуваме Свети Наум Охридски Чудотворец

Преподобен Наум Охридски Чудотворец – 23 декември (по стар стил) Ученик на Светите Методиј и Кирил и еден од петочислениците коишто најревносно соработуваа со овие словенски апостоли. Свети Наум патуваше […]