KOНEЧНO: Eве штo cooпшти CAД за пpoшиpyвање на EУ

Во заедничка изјава на американскиот Стејт департмент и Европската унија информираат дека по неодамнешната средба меѓу секретарот Eнтoни Блинкeн и високиот претставник на Унијата, Жoзеп Бopeл, Соединетите американски држави и […]