КАПИТУЛИРАШЕ СПЦ, мораа да ја прифатат реалноста за МПЦ – ОА

Под притисок на одлуката на Вселенската Патријаршија за признавањето на МПЦ – ОА за засебна Црква, денес Соборот на СПЦ прифати капитулација и го одобри канонското единство на СПЦ со […]