УСВОЕН ПРИГОВОРОТ на Силјановска Давкова: АКАДЕМИЈАТА НЕ СМЕЕ ПРЕД ИЗБОРИ ДА ГИ ТЕСТИРА идните судии и јавни обвинители

Едногласно со пет гласа, денеска Државната комисија за спречување на корупцијата, донесе одлука да се усвои приговорот од кандидатката за претседател на Македонија од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска – Давкова. Приговорот […]

СКАНДАЛ: Дали е прекршен Изборниот законик заради членови и блиски роднини на СДС и ДУИ ?!

Кандидатката за претседател на државата, поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, го спори тековното полагање на 299 лица за прием на Академијата за судии и јавни обвинители. Смета дека со одлуката на Собранието […]