ВЕЛИКИ ПОНЕДЕЛНИК започна Страдалната Седмица, препораки за Христијаните

Последната недела пред крајот на големиот Велигденски пост се нарекува страсна или сиропусна недела. Најчесто во Македонија тоа е СТРАДАЛНАТА СЕДМИЦА. Таа е од подготвителен карактер и подразбира дека секој […]