ПEPСИJKИTЕ ги фрлија БУPKИTE, пpoпаѓа иcлaмиcтичkиoт peжим вo ИPAН

По неколкумесечните протести во кои загинаа повеќе од 300 луѓе, Иран одлучи да попушти и да ја укине „моралната полиција“, исламистичка верска полиција за наметнување на режимот. „Моралната полиција нема […]

ПУТИН со ултиматум со вакум бомби, ЗЕЛЕНСКИ го “одјеба“

Русија испратила ултиматум до кабинетот на Зеленски, дека доколку не се договори предавање на Азовстал, фабриката ќе биде срамнета со вакум бомби. Имајќи ја предвид катастрофалната ситуација во металуршкиот комбинат […]