САД со порака до БУГАРИЈА и „меѓу редови“ до АЛБАНИЈА

САД на билатерална основа водат разговори со Бугарија и Северна Македонија да ги решат билатералните спорови брзо бидејќи време е Северна Македонија и Албанија да ги започнат предпристапните преговори со ЕУ, […]