ДЕНЕС ОДБЕЛЕЖУВАМЕ неверен Апостол Тома, мал Велигден

Денеска е Томина Недела или Нова Недела, Антипасха, во западното христијанство позната како Бела Недела или Мал Велигден. Ова е значаен христијански празник кој се прославува во првата недела по […]