1000 гoдини БИГPOCKИ манacтир – излoжбa вo Мyзej нa мaкедoнcката бopба

„1.000 години Бигорски манастир“ е насловот на изложбата поставена во Музејот на македонската борба за самостојност, која ќе трае до 28 ноември. Посветена е на Бигорскиот манастир и реализирана е […]