ВИКЕНД НА МРТОВЦИ ВО БУГАРИЈА, Владини некрофили собираат коски и черепи

Жална слика во Бугарија, отворена е нова мода, собираат коски и черепи од умрени историски ликови, па макар тоа биле и погрешни остатоци и од погрешни гробови. На новата мода […]

БОГОЈЕСКИ ПРАШУВА што имаат Бугарите со Св. Кирил и Методиј

Во очи Денот на Светите браќа Кирил и Методиј, се отворија низа прашања со легитимитетот на Бугарите да ги присвојуваат или чествуваат овие Свети личности. Јавноста не покажува високи познавања, […]

ТАЖНА СРАМОТА во БУГАРИЈА: Измислија мошти на Св. Кирил и Методиј

Бугарија е подложена на целосен потсмев пред целокупниот словенски, но и православен свет, не само што денот на Светите Браќа го прогласија за Ден на бугарска писменост, туку сега објавија […]