ПРОГОНЕТИТЕ МАКЕДОНЦИ го освојуваат светот

Македонските криминални и бандитски здруженија, наречени политички партии, последните 30 години од Македонија прогонија илјадници и илјадници млади Македонци, кои денес стануваат светска елита и го освојуваат светот на науката, […]

ВАЖНО: Јас сум Македонка изјавува Рајна Алесова, 1906 Швајцарија

Рајна Алексова (25. XII 1882 – 23. II 1959) е македонски фармацевт. Дипломирала на 17. VII 1906 година на Фармацевскиот факултет во Лозана, Швајцарија. Таа е прва жена фармацевт во […]