ПОНИШТУВАЊЕ на Преспански, Бугарски и Рамковен, да го вратиме името Македонија

Политичките анализи се предизвик во новата година, со оглед на фактот што работите на политичката сцена стануваат се покомплицирани. Ставовите на власта по однос преспанскиот, бугарскиот и рамковниот договор се […]

РЕАКЦИЈА на лидерката на Левица за киднапираниот

Откако ден пред гласањето на доверба на Влада во јавноста се огласи лидерката на Левица, другарката Тамара Јованов, наводно сопруга на лицето Димче Апасиев, со тврдење дека од неа зависи […]

EKCКЛУЗИBHO: Зaeв имaл peзepва пpaтeник

Вчерашната драма во македонскиот Парламент имала повеќе сценарија. Налик на крвавиот четврток или 27 април, но во „комуна“ стил без МПЗиња. Најизвесни биле двете приоритетни сценарија, едното познато како ДУИ […]

АПАСИЕВ тресе зелени, еве што напиша

Пратеникот од Левица, Димитар Апасиев не престанува да ја забавува јавноста, која го чита како буквар за основно образование. Онаа другата јавност „со посебни потреби“ сеуште скока од радост. Имено […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Левица се ребрендира, ова е новото лого

Политичката партија Левица, на другарот господин и господин другар Димче Апасиев одлучи да се ребрендира. Ова е новото лого и со среќа на младите: Одлуката поминала едногласно во стилот на […]